तर कतिपय खानाहरु पटक पटक तताएर खानु स्वास्थ्यका दृष्टिकोणले उचित मानिदैन । खानामा भएका ब्याक्टेरियासक्रिय भएर तिनले झाडापखाला , वार्ता र पछि हैजा समेत निम्तयाउन सक्छन् ।
potato & onion
पाकीसकेको भात पटक पटक तताउनु स्वास्थ्यका लागी प्रतिकुल हुन्छ । त्यस्तै तरकारीको राजा अर्थात आलू पनि दुई पटक तताउँदा त्यसमा भएका बोटुलिज्म ब्याक्टेरिया सक्रिय बन्न पुग्छन् जसका कारण फूड पोइजन हुन सक्ने संभावना प्रवल हुन्छ ।
